2019-05-12 12:32:34

SVEČANOŠĆU POVODOM DANA EUROPE ZAVRŠENA PROJEKTNA MOBILNOST

Projektna mobilnost Erasmus+ projekta Maths routes around Europe u Gimnaziji Metković završila je svečanim zatvaranjem u športskoj dvorani Gimnazije u petak, 10. Svibnja u 20 sat.

Završetak je to europskog tjedna u našoj školi, te nastavak proslave Dana Europe i Dana otvorenih vrata Gimnazije Metković. 

U prvom dijelu programa našu proslavu europskog duha zajedništva obogatio je nastup Simfonijskog orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića s dirigentom Slobodan Begićem, s kojim su nastupale solistive Mara Margaretić, Sara Medić, Paula Bukvić, Ivo Baule, Katarina Mrvalj i Ines Begić. 

 

 

U drugom dijelu programa profesorica Ana Dragović uručila je nagrade i pohvalnice učenicima koji su najuspješnije riješili zadatke i izazove tijekom ove mobilnosti, nakon čega je uslijedio zabavni program u obliku Eurosonga, u organizaciji profesorice Suzane Nižić. Naši su učenici na oduševljenje svojih gostiju iz Velike Britanije, Portugala, Španjolske, Poljske i Italije otpjevali poznate pjesme na njihovim izvornim jezicima, a naravno i na hrvatskom.

 

 

U sklopu Eurosonga nastupili su:

Ivan Vladimir (Portugal) – Amar Pelos Dois

Marija Previšić (Hrvatska) – Marija Magdalena

Marija Previšić (Italija) - Di Sole e D’azzurro

Nikol Kešina (Poljska) – Nie Zapomnji

Iva Tomić, Ivan Vladimir (Španjolska) – Tu Cancion

Profesorice Suzana Nizić, Antonela Dragobratović, Ljubica Jerković, Angela Ćelić i Ana Dragović (UK) – Love Shine a Light

 

 


Gimnazija Metković