preskoči na sadržaj

Gimnazija Metković

Login
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2018.

Ukupno: 5275
Ovaj tjedan: 741
Danas: 67
Anketa
Crno ili bijelo? 

vijesti
DAN PLANETA ZEMLJE
Administrator / datum: 21. 4. 2018. 17:00

Tri naslova u našem tisku prošloga mjeseca:

Tužan sam, spasio sam medu i zeku, ali naša kuća je uništena
Zbog vode na cestama još se ne može do naselja Gornji i Donji Kosinj, Selište i Rudinka. Sva  naselja dobila su struju, agregati su odvezeni, a mještani tek počinju zbrajati štete...

 

Klizište u Hrvatskoj Kostajnici i dalje predstavlja opasnost…

 

Zameteni u Delnicama: Nanosi snijega do balkona na 1. katu!

Pogledajte u svojoj kupaonici koliko imate plastičnih boca, šampona za kosu, šampona za kupanje, sredstava za pranje WC-a, deterdženata za robu, omekšivača, kozmetike s mikroplastikom…

I, na kraju, vječno pitanje: što ja mogu napraviti?


[OPŠIRNIJE]GIMNAZIJALCI SUDJELOVALI NA FORUMU O PELJEŠKOM MOSTU I POSJETILI ZAMJENICU ŽUPANA
Branka Vladimir / datum: 21. 4. 2018. 08:07

 Kao Škola ambasador Europskog parlamenta, Gimnazija Metković sudjelovala je na Regionalnom forumu za raspravu: EU fondovi i Pelješki most, kojeg je 20. travnja na Dubrovačkom sveučilištu organizirao Ured za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu​.

 

U pratnji tridesetak učenika i profesora iz ostalih srednjih škola Doline Neretve (Srednja škola Metković, Srednja poljoprivredna škola Opuzen, Srednja škola Andrije Kačića Miošića Ploče), naših dvadeset ambasadora juniora te profesorice Branka Vladimir i Gordana Nikolić pratili su panel diskusiju povodom skorog potpisivanja ugovora o izgradnji Pelješkog mosta. Od europarlamentarki Dubravke Šuice i Ivane Maletić saznali su puno o načinu financiranja ovakvih projekata od strane EU, a od predstavnika ministarstva prometa i turizma o prednostima i izazovima provedbe na terenu.


[OPŠIRNIJE]Zeleni film u našoj školi
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 20:12

Učenici gimnazije su u  sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje sudjelovali u programu  Zeleni filmovi u vašoj školi  te su sa profesoricama Marijom Volarević, Anom Bebić i Svjetlanom Bebić pogledali film Tisuću sunca čija je tematika usko povezana sa obilježavanjem Dana planeta Zemlje.

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz fizike
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 14:33

Sam poziv na Državno natjecanje iz fizike, koji se smatra kao jedno od težih natjecanja, već je uspjeh. Ove godine Natjecanje se održavalo u Puli od 18. do 20. travnja i našu školu predstavljalo je troje učenika: Viktorija Dujmović, Marija Kompar i Nikola Jurković s mentoricom Anom Dragović.

Nakon dvodnevnog natjecanja čestitke svim učenicima na izvarednim rezultatima. Posebne čestitke Nikoli Jurkoviću na III. nagradi i pozivu na pripreme za IPhO, Olimpijadu iz fizike.

Bravo, Nikola! Bravo, Ana!


[OPŠIRNIJE]Zero Waste radionica
Administrator / datum: 18. 4. 2018. 16:04

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim zaštiti prirodnih resursa kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.  Ove godine Dan planeta Zemlje slavi se pod motom  Reci NE plastici.

Naša škola obilježava ovaj dan 20. travnja u 17 sati Zero Waste radionicom.

Pridružite nam se i saznajte kako možete sami napraviti dezodorans ili deterdžent za pranje, odvajati otpad ili upoznati štetnost nekih plastika.


[OPŠIRNIJE]OSVRT UČENIKA NA DRAMSKE RADIONICE I NASTUP NA XV. MEĐUNARODNOM FESTIVALU KAZALIŠNIH PREDSTAVA NA NJEMAČKOM JEZIKU
Administrator / datum: 17. 4. 2018. 18:02

U utorak, 10.travnja, započele su kreativne radionice Njemačkog jezika, koje je predvodila kazališna pedagoginja Nadine Boos. Mi učenici drugih razreda Gimnazije Metković, zajedno s dvjema osnovnoškolkama, sudjelovali smo u tom projektu te smo sveukupno odradili 24 sata radionica. Prvoga smo se dana na zabavan način uz pomoć interaktivnih igara međusobno upoznavali te otkrivali naše glumačke sposobnosti. Igrali smo igre koje su iziskivale duboku koncentraciju, one koje su nam pomogle izbjeći tremu tokom glume te igre imitacije nekih uobičajenih muških i ženskih radnji. Tako smo naučili kako na pravilan način odglumiti scene
nanošenja make-upa, scene vožnje, svađe, imitacije muške/ženske poze sjedenja i mnoge druge. Uz sve to gospođa Boos nas je naučila neke igre.


[OPŠIRNIJE]Kroatische CLIL-Robotik-Meisterschaft 2018
Ljiljana Jeličić / datum: 16. 4. 2018. 20:14

U Ogulinu je 16. travnja, pod pokroviteljstvom Goethe Institut-a, održano timsko natjecanje Kroatische CLIL-Robotik- Meisterschaft 2018. Uz ostale škole uključene u Pasch program u natjecanju je sudjelovala i naša škola.


Z
adatak tima sastojao se od dva dijela, programirati robota LEGO Mindstorms EV3 Weltraum - Expedition da što brže i preciznije dođe do određene baze i zadrži se na njoj 2 minute. U te dvije minute, koliko je robot na pojedinoj bazi, članovi tima predstavili su na njemačkom jeziku pet gradova: Köln, Hamburg,Berlin, München i Leipzig.


 


[OPŠIRNIJE]XV. THEATERSPIELE VARAŽDIN
Svjetlana Bebić / datum: 16. 4. 2018. 11:32

Učenici i učenice Blaž Šimović, Jure Kraljević, Ante Bukovac, Antonia Vladimir, Ana Udženija, Marta Gabrić, Ana Sršen, Tamara Matuško, Anamarija Begić, Tina Gnječ, Marija Romić, Helena Šimić, Antea Mostarac, Matea Bebić i Antea Filipa Stojić na Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku u Varaždinu.

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 4. 4. 2018. 12:17

Na državno Natjecanje iz hrvatskog jezika pozvane su učenice Helena Šimić, 2.c i Ivana Salacan, 3. c. 

Čestitke pozvanim učenicama i njihovim mentoricama Lidiji Puljan i Martini Pačić, koje će i ove godine uspješno kao i do sada predstavljati našu školu na ovom Natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Die Frau im Wandel der Zeit
Svjetlana Bebić / datum: 26. 3. 2018. 10:57

U sklopu partnerstva sa školom iz Njemačke Theodor- Heuss Gymnasium cijeli tjedan od 17. ožujka do 24. ožujka su 13 učenica i učenika iz gore spomenute škole sa svoje dvije profesorice Alexom Keuneke i Minelom Hadžić, te 16 učenica i učenika iz Gimnazije Metković i 2 mentorice Svjetlanom Bebić i Anom Bebić radili zajednički na projektu „Die Frau im Wandel der Zeit“ ili „Žena kroz vremena“ u učionici koja je opremljena projektom e-škole. Budući da se sve aktivnosti projekta provode preko etwinning platforme ova učionica je bila idealno okruženje za njihove radionice.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Zadar
Ana Bebić / datum: 20. 3. 2018. 07:17

U subotu, 17.3.2018., za učenike drugih razreda Gimnazije Metković počeo je dvodnevni izlet. U planu nam je bilo posjetiti gradove Zadar i Šibenik te općinu Škabrnja. 


[OPŠIRNIJE]Prvaši Gimnazije Metković sudjelovali u nacionalnom online natjecanju EU kviz o novcu
Gordana Nikolić / datum: 17. 3. 2018. 18:57

Trinaestero učenika prvih razreda Gimnazije Metković sudjelovalo je u petak 16. ožujka 2018. u nacionalnom online natjecanju Europski kviz o novcu (European Money Quiz), koji je uoči Europskoga tjedna novca, za učenike od 13 do 15 godina, organizirala Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko  obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kviz je privukao čak 287 timova iz 146 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, koji su se istovremeno natjecali putem Youtube kanala i Kahoot! platforme.

Metkovski gimnazijalci su se, uz koordinaciju prof. Gordane Nikolić, izvanredno pripremili za ovo natjecanje (u jednom trenutku tijekom trajanja kviza bili su na 5. mjestu), u kojem je osim točnih odgovora u odlučivanju o pobjedniku ključnu ulogu odigrala brzina odgovaranja na pitanja.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju